top of page

Botoxbehandeling

Ongewenste rimpels, overmatig zweten, overmatig tandvlees, pijnklachten of spierspanningsgerelateerde migraine. Botox wordt tegenwoordig succesvol voor veel verschillende problemen ingezet. Lees hieronder meer over de verschillende toepassingen van botox.

botox 2 - kopie.jpg

Doeleinden

Wat is botox?

Botox is een afkorting van Botuline Toxine en is een stof die de communicatie tussen zenuw en spieren tijdelijk blokkeert. Hierdoor ontspannen de spieren zich en trekken ze niet meer samen.

 

Is botox veilig?

Botox wordt al sinds de jaren ’70 gebruikt voor verschillende medische toepassingen zoals bijvoorbeeld neurologische aandoeningen. Bij het inspuiten van botox in het hoofd-hals gebied worden vele malen minder grote hoeveelheden gebruikt ten opzichte van behandelingen bij neurologische aandoeningen.

 

Statische en dynamische rimpels

Rimpels die worden veroorzaakt doordat bepaalde spieren zich steeds samentrekken, noemen we dynamische rimpels. Eerst zijn ze alleen bij bepaalde gezichtsuitdrukkingen te zien, maar uiteindelijk worden ze blijvend zichtbaar. De rimpels worden dan statisch. Voorbeelden zijn fronsrimpels, kraaienpootjes of lachrimpels.

Rimpels behandelen met botox of filler?

Een botoxbehandeling kan voorkomen dat dynamische lijnen statisch worden. Door de juiste zones te behandelen, behoud je je ontspannen, jeugdige en natuurlijke uitstraling.

Voor sommige rimpels is botox niet de juiste oplossing. Voorbeelden zijn de neus-lippenplooi en de rimpels op de wangen. Spieractiviteit is onmisbaar op deze plaatsen. Wil je deze rimpels toch laten behandelen? Dan kan een filler een betere oplossing zijn.

 

Overmatig zweten

Botox kan gebruikt worden om overmatig zweten tegen te gaan. Een botoxinjectie geeft een signaal af aan de zweetklieren waardoor de zweetproductie in handen, oksels of voeten voor ongeveer zes maanden geremd wordt.

 

Tandenknarsen en spierspanning gerelateerde migraine

Bij migraine kan er sprake zijn van een verhoogde spierspanning rondom de schedel, nek en schouderregio. Bij tandenknarsen zit deze spanning in de kaakspieren. Een botoxinjectie kan deze spieren helpen ontspannen.

 

Gummy smile

Overmatig tandvlees laten zien tijdens het glimlachen. Het kan erg vervelend zijn. Door een kleine hoeveelheid botox in te spuiten ontspannen de spieren die de bovenlip heffen. Tijdens het lachen zie je hierdoor wel de tanden, maar niet het tandvlees.

Behandeling

Botox wordt met een heel klein naaldje geïnjecteerd in de spier. De meeste mensen ervaren dit niet als pijnlijk. Eventueel kan er voor de behandeling een verdovende crème worden gebruikt als je erg gevoelig of angstig bent. Na de behandeling kan de huid wat rood zijn als reactie op het prikken. De bekendste bijwerkingen zijn roodheid, blauwe plekjes, zwelling en hoofdpijn. Dit verdwijnt meestal binnen een uur. Heel soms ontstaat een klein blauw plekje, dat binnen een paar dagen weer verdwijnt.

pexels-cottonbro-7581589.jpg

De resultaten

Meer informatie

IMG_5782 - kopie.jpg

Waarom
Aesthetisie?

Afbeelding1.jpg

Wat
kost het?

bottom of page