top of page

Behandeling per zone

Ontdek hier welke behandeling voor welke zone geschikt is. Klik voor meer informatie over de verschillende zones op de genummerde bolletjes.

behandeling_per_zone.jpeg

1

Voorhoofdslijnen
Met behulp van botox worden voorhoofdspieren tijdelijk minder krachtig gemaakt. Het is mogelijk om een behandeling te combineren met met huidverstevigende fillers om rimpels of huidverslapping te behandelen. Aangezien het verzwakken van de werking van de voorhoofdsspier vaak tot gevolg heeft dat de wenkbrauwen minder hoog zullen gaan staan, is er ook een cominatie met een wenkbrauwlift door middel van botox mogelijk.

Anker 1

2

Fronslijnen

Overmatige werking van de fronsspieren is vaak een belangrijke oorzaak van de verticale lijnen tussen de wenkbrauwen en zal met behulp van botox de spier tijdelijk minder krachtig worden gemaakt. Wanneer er ook statische (ingestreken) rimpels aanwezig zijn, is het mogelijk deze behandeling te combineren met een filler.

Anker 2

3

Wenkbrauwlift
Door middel van botox: de spieren die de wenkbrauwen naar beneden trekken worden tijdelijk minder sterk gemaakt. Door de veranderde verhoudingen van de spierkrachten rondom de wenkbrauwen zullen deze enkele millimeters stijgen. Dit zorgt voor een meer frisse, uitgeruste en ontspannen oogopslag.

Door middel van fillers: indien er sprake is van hangende wenkbrauwen door afname van het volume onder de wenkbrauwen,, kan een filler zorgen voor een milde lift van de wenkbrauwen.

Anker 3

4

Bovenoogleden
Op de pagina ooglidcorrectie vind je meer informatie over chirurgische bovenooglidcorrecties.

Anker 4

5

Kraaienpootjes

Overmatige werking van de kraaienpootspieren veroorzaken vaak lijnen. Met behulp van botox worden deze spieren tijdelijk minder krachtig gemaakt. Wanneer er ook statische (ingestreken) rimpels of duidelijke verslapping van de huid aanwezig zijn, is het mogelijk botox te combineren met huid-verstevigende fillers.

Anker 5

6

Traangootje

Het verlies van volume en verslapping van de huid onder het oog kunnen donkere schaduwen onder de ogen veroorzaken. Door het opvullen van dit volume door middel van een filler en versteviging van de huid worden de schaduwen minder diep. Dit zorgt voor een uitgeruste, ontspannen en frisse oogopslag.

Anker 6

7

Jukbeen

Het verlies van volume en verslapping van de huid ter hoogte van het jukbeen en de wangen kan een vermoeide en verouderde uitstraling geven. De jeugdige contouren van het gezicht kunnen met een volumeherstellende filler en huidversteviging hersteld worden. Dit zorgt voor een frisse, uitgeruste en ontspannen uitstraling.

Anker 7

8

Kauwspieren

Pijnklachten, het afslijten van kiezen en verdikking van de kauwspier zijn bekende klachten van tandenknarsen en kaakklemmen. Botox verlaagt de spanning in de kauwspieren, waardoor het tandenknarsen en kaakklemmen vermindert of zelfs helemaal stopt. Voordat een behandeling plaats vindt is het wel belangrijk om de juiste diagnose te stellen. Het advies is daarom eerst een consult bij de tandarts.

Anker 8

9

Oorlel

Bij het ouder worden vermindert de stevigheid en vulling van de oorlellen. Dunne, verslapte oorlellen kunnen met behulp van fillers weer stevig en vol worden.

Anker 9

10

Neuslippenplooi
Het dieper worden van de plooi die van de zijkant van de neus naar de mondhoek loopt kan meerdere oorzaken hebben. Voorbeelden zijn afname van volume van het vetweefsel onder de huid, onder de plooi of zelfs onder het jukbeen en verslapping van de huid. Met behulp van fillers kan een mooie correctie van de neus-lippen-plooi bereikt worden.

Anker 10

11

Lippen

Het is belangrijk dat het volume van je lippen bij je gezicht blijft passen. Door middel van een subtiele lipvergroting en/of een versterking van de contour kun je desalniettemin een prachtig en toch natuurlijk resultaat bereiken. 

Anker 11

12

Bovenliplijntjes
Door middel van botox: met het injecteren van minimale hoeveelheden botox wordt de werking van de kringspier rond de mond minder krachtig. De liplijntjes zullen daardoor verzachten.

Door middel van fillers: het injecteren van minimale hoeveelheden filler in de huid van de bovenlip laat de lip er steviger en gehydrateerder uitzien, zonder persé de lip zelf dikker te maken.

Anker 12

13

Gummysmile

Sommige mensen tonen overmatig tandvlees bij het glimlachen. Dit is goed met botox te behandelen. Door een kleine hoeveelheid botox in de spieren die de bovenlip heffen te spuiten, ontspannen deze dusdanig dat bij het glimlachen de tanden nog wel zichtbaar zijn, maar het tandvlees niet meer.

Anker 13

14

Marionetlijnen
Marionetlijnen zijn lijnen of vouwen die vanuit de mondhoeken naar beneden, richting de zijkant van de kin lopen. Ze kunnen een wat “ontevreden” uitdrukking geven. Met behulp van fillers kan vaak een mooie correctie van de marionetplooien worden bereikt. In geval van een overmatige werking van de spieren die de mondhoeken naar beneden trekken, kan een aanvullende behandeling met botox het onderhouden van de marionetlijnen tegen gaan.

Anker 14

15

Kaaklijn

Een strakke kaaklijn geeft een jeugdige uitstraling. Naarmate de leeftijd vordert verliest de kaaklijn zijn stevigheid en volume. Fillers kunnen de stevigheid en het volumeverlies corrigeren.

Anker 15

16

Hals
Soms is er sprake van “strengen” in de huidspier van de hals, ook wel de platysma genoemd. Deze kunnen zichtbare verticale lijnen in de hals veroorzaken. Een behandeling met botox kan deze strengen verzachten.

 

Bij verlies van elasticiteit van de halshuid door verminderde hydratatie of veroudering is het mogelijk de conditie van de huid te verbeteren met een hyaluronzuur SkinBooster. Een hoge concentratie hyaluronzuur verbetert de hydratatie en elasticiteit, waardoor de huid er jonger uit gaat zien en zijn gezonde glans terugkrijgt.

Anker 16

17

Decolleté

De huid van ter hoogte van de decolleté is zeer gevoelig en kwetsbaar en wordt regelmatig blootgesteld aan zonlicht. Bij huidplooien of verlies van elasticiteit van de huid door een droge huid of veroudering is het mogelijk de conditie van de huid te verbeteren met een hyaluronzuur SkinBooster of Prohilo. Een hoge concentratie hyaluronzuur verbetert de hydratatie en elasticiteit, waardoor de huid er jonger en gladder uit gaat zien.

Anker 17

18

Handen

Door blootstelling aan zonlicht maar ook door en zeep en water krijgen uw handen veel te verduren. Het is mogelijk de conditie van de huid te verbeteren met een hyaluronzuur SkinBooster. Een hoge concentratie hyaluronzuur verbetert de hydratatie en elasticiteit, waardoor de huid weer soepel en glad wordt.

Anker 18

19

Overmatige transpiratie/hyperhidrosis

Het onderhuids inspuiten van botox in bijvoorbeeld oksels, handpalmen of onder de voeten zorgt ervoor dat de zenuw geen signaal af kan geven naar de zweetklier. Zo wordt de zweetproductie ter plaatse ongeveer 6 maanden geremd.

20

Migraine en spanningshoofdpijn

Bij migraine en spanningshoofdpijn is er vaak sprake van een verhoogde spierspanning in de spieren rondom de schedel en in de nek en schouder regio. Een behandeling van de fronsspier kan voldoende zijn om een duidelijke verbetering van pijnklachten te krijgen. Afhankelijk van de klachten is het ook mogelijk om de slapen, achterzijde van het hoofd, de nek of spieren in de schouders te behandelen. Botox is inmiddels een veel gebruikt middel tegen migraine sinds dit in 2010 in de Verenigde Staten werd goedgekeurd door de autoriteiten.

Anker 19
Anker 20

Meer informatie

IMG_5782 - kopie.jpg

Waarom
Aesthetisie?

Afbeelding1.jpg

Wat
kost het?

Wat
kost het?

bottom of page